Новини

Останні події

Геннадій Труханов: При впорядкуванні Одеського зоопарку буде застосований європейський досвід

20 березня 2020 року відбувся робочий виїзд Одеського міського голови Геннадія Труханова в зоологічний парк, де були розпочаті роботи з облаштування нової вхідної групи через Преображенський парк, оновлення огорожі, а також благоустрою території біля входу зовні і всередині зоопарку.

Реконструкція зоопарку проводиться поетапно, з внутрішнім переміщенням і без переселення тварин за межі зоопарку.

Сьогодні відбулося обговорення проєкту благоустрою території всередині зоологічного парку, який передбачає застосування європейського досвіду безбар'єрного зоопарку.

Територію, якою пересуваються відвідувачі, планується підняти за рахунок насипу, максимально відкрити вольєри всіх тварин, які не становлять загрози для людей. Раціональне планування зоопарку дозволить збільшити територію вольєрів і зробити їх естетично привабливішими. Будуть створені зони відпочинку для всієї родини.

Коментуючи результати виїзної наради, міський голова підкреслив, що благоустрій зоопарку планується проводити без поглиблення в історичні шари ґрунту. А ті земельні роботи, які можуть вестися, обмежаться максимум одним метром.

«Ми ставимося з глибокою повагою до наших предків, які були поховані на території Преображенського парку багато десятиліть тому. І якщо раптом будуть виявлені старі поховання, ми обов'язково проведемо обряд їх перепоховання. Вчора це питання піднімалося на зустрічі з представниками духовенства та громадськості», - зазначив Геннадій Труханов.