Новини

Останні події

Геннадій Труханов ознайомився з роботою Одеського обласного лабораторного центру. Фото

Геннадій Труханов ознайомився з роботою Одеського обласного лабораторного центру. Фото
Одеський обласний лабораторний центр забезпечений усім необхідним для проведення ПЛР-діагностики коронавірусної інфекції

30 березня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов побував в Одеському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я.
Саме в цей Центр доставляють з медзакладів міста і області біологічні матеріали, взяті у пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19.
В.о. директора Одеського обласного лабораторного Центру Віталій Гончаров зазначив, що в лабораторний Центр було поставлено нове сучасне обладнання для ПЛР-діагностики і відповідні тест-системи.

З 26 березня Центр проводить повноцінну діагностику без необхідності відправки матеріалів до Києва. Співробітники Центру переведені на цілодобовий режим роботи.

Під час зустрічі відбулося обговорення проблемних питань, зокрема, чому саме місто може допомогти обласній лабораторії в цей напружений період.
Так, під час діалогу зазначалося, що наразі на ринку існує дефіцит пропозицій низки необхідних для Центру витратних матеріалів. Одеською мерією була створена відповідна база постачальників, завдяки чому оперативно в телефонному режимі вдається знаходити витратні матеріали.
Мер Одеси підкреслив, що міський оперативний штаб буде і далі перебувати в постійному діалозі з керівництвом лабораторного Центру та сприяти у вирішенні проблемних питань.

«У лабораторії створені необхідні умови для проведення ПЛР-діагностики, тут працюють професіонали своєї справи. Ми зобов'язані сьогодні створити умови і підтримати всіх тих, хто знаходиться на передовій боротьби з коронавірусною інфекцією. А одесити повинні бути впевнені, що в місті працює сучасний лабораторний Центр», - прокоментував підсумки зустрічі Геннадій Труханов.

* * * * *
Цього року Центру виповнюється 30 років. На сьогодні тут працюють 50 співробітників, номенклатура досліджень становить понад 200 найменувань.