Новини

Останні події

Мер Одеси провів нараду з представниками великих торгових мереж. Відео

Сьогодні, 31 березня 2020 року, Одеський міський голова Геннадій Труханов провів нараду з представниками великих мереж, що здійснюють в Одесі торгівлю продуктами харчування і товарами першої необхідності.

Як зазначили підприємці, на сьогодні ситуація з поставками продуктів стабільна, на складах компаній підтримується п'ятиденний запас, націнка на одержувані від постачальників товари не змінилася, ажіотаж у торгових мережах не спостерігається.

Представники торговельних мереж щодня направляють у департамент економічного розвитку Одеської міської ради дані про наявність і ціни на основні продукти харчування.

Міський голова звернувся до підприємців з проханням розглянути можливість збільшення замовлень в одеських виробників.

«Сьогодні дуже важливо скоординувати всі наші дії. Важливо працювати єдиною командою, яка чітко розумітиме цілі, завдання і шукати оптимальні на сьогодні способи їх вирішення. В умовах, коли кожна хвилина на рахунку, це убезпечить нас від непродуманих рішень і непотрібних дій», - зазначив Геннадій Труханов.

Під час зустрічі була представлена інформація управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради про проведений моніторинг торгових точок.

Так, продуктові мережі міста, як правило, дотримуються необхідних заходів, покликані убезпечити продавців і покупців від зараження коронавірусною інфекцією. Проводиться регулярна дезінфекція торговельних площ, ведеться роз'яснювальна робота про необхідність дотримання дистанції і використання засобів індивідуального захисту. Однак, як зазначили самі представники торгових мереж, не всі покупці готові виконувати рекомендації і дотримуватися маскового режиму.

«Можуть існувати різні суб'єктивні думки, але є світовий досвід, є офіційні заяви Всесвітньої організації охорони здоров'я та Міністерства охорони здоров'я України. В умовах пандемії ніхто не може бути впевнений, що не є носієм коронавірусу. Тому в місцях масового скупчення людей захисна маска для носіння обов'язкова!» - підкреслив Геннадій Труханов.