Новини

Останні події

COVID-19: одеські медики отримають суттєві доплати з бюджету міста. Відео

У разі зростання захворюваності пацієнтів з COVID-19 буде приймати Єврейська лікарня, планується підключити лікарню №10.

2 квітня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов відвідав міську клінічну лікарню №1, відому одеситам як «Єврейська», яка буде проводити госпіталізацію пацієнтів з коронавірусною інфекцією COVID-19 у разі зростання захворюваності на другому етапі.

Міський голова поспілкувався з медичним персоналом, а також проінспектував роботи з переобладнання ЛОР-відділення, розташованого в окремій будівлі, у відділення для прийому пацієнтів з COVID-19. Сьогодні вже проводиться підготовка ліжкового фонду, дооснащення кисневими балонами і кисневими концентраторами, а також підготовка приміщень для медперсоналу. Всього тут буде розгорнуто 30 ліжок і додатково 10 реанімаційних.

Також Геннадій Труханов зустрівся з медичним персоналом Одеської міської клінічної лікарні №10. Планується, що дана лікарня може бути включена в список закладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 на другому етапі.

Під час зустрічі обговорювалися питання оснащення відділень медзакладу висококласним медичним обладнанням, яке було придбано раніше. В даний час департаментом охорони здоров'я Одеської міськради від лікарень міста отримані заявки на медикаменти, засоби індивідуального захисту, дезінфекційні засоби та інші витратні матеріали, і вже сьогодні проводяться поставки.

Наразі департаментом охорони здоров'я Одеської міськради від лікарень міста отримані заявки на медикаменти, засоби індивідуального захисту, дезінфекційні засоби та інші витратні матеріали, і вже сьогодні проводяться поставки.

У числі актуальних питань обговорювалися додаткові поставки постільної білизни в разі, якщо буде великий наплив пацієнтів, а також заробітна плата медиків, задіяних у лікуванні пацієнтів з COVID-19.

Наказом МОЗ України №759 від 31.03.2020 року визначено перелік посад медичних працівників, яким з березня поточного року здійснюється доплата в розмірі трьох посадових окладів.

«Враховуючи всю складність ситуації і напруженість роботи медичних працівників у небезпечних умовах, ми прийняли рішення про введення додаткових щомісячних муніципальних надбавок у розмірі від 5000 до 10000 гривень залежно від навантаження і спеціальності. Муніципальні виплати будуть отримувати не тільки лікарі, а й працівники медичних закладів, які безпосередньо залучені до боротьби з COVID-19», - зазначив Геннадій Труханов.