Новини

Останні події

Медики Одеси отримають до 10 тисяч гривень муніципальної надбавки

Враховуючи всю складність ситуації і напруженість роботи медиків, з ініціативи Одеського міського голови Геннадія Труханова медпрацівникам, які беруть безпосередню участь у лікуванні пацієнтів з COVID-19, встановлені додаткові муніципальні надбавки в розмірі від 5000 до 10000 гривень щомісяця, залежно від навантаження, спеціальності та ін.

Муніципальні надбавки з міського бюджету Одеси отримуватимуть не лише лікарі, а й інші працівники медичних закладів, які безпосередньо беруть участь у боротьбі з COVID-19. Наразі розрахунки по виплатах практично завершені.

Передусім рішення про виплату муніципальних надбавок стосується всіх співробітників Одеської міської клінічної інфекційної лікарні, яка визначена госпітальною базою першого етапу надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

У разі погіршення епідемічної ситуації можуть бути задіяні і забезпечені відповідними муніципальними надбавками ще понад 1000 співробітників міських медзакладів Одеси, які будуть лікувати пацієнтів з COVID-19 на другому етапі. Це стосується медпрацівників міської клінічної лікарні №1, міської лікарні №5, міської дитячої клінічної лікарні №3 та пологового будинку №2. Також розглядається питання про включення в перелік медзакладів другого етапу міської клінічної лікарні №10.

Крім того, згідно з Наказом Міністерства охорони здоров'я України №759 від 31.03.2020 року з березня поточного року медики, задіяні в лікуванні COVID-19, будуть отримувати доплату з державного бюджету в розмірі трьох посадових окладів протягом усього періоду проведення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію і ліквідацію спалахів епідемії та пандемії COVID-19.