Новини

Останні події

Мер Одеси провів робочу нараду щодо будівництва житлового будинку

Сьогодні, 10 квітня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов провів робочу нараду на будівельному майданчику багатоповерхового будинку по вул. Генерала Бочарова.

Будівництво 10-поверхового 2-секційного житлового будинку на 78 квартир розпочалося у 2005 році в рамках Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки.

Ввести об'єкт в експлуатацію планувалося в 2009 році. Однак у 2015 році у зв'язку з відсутністю фінансування роботи були повністю зупинені на рівні 8-х поверхів у першій секції та 7-х поверхів - у другій.

У 2017 році після численних звернень громадян профільними службами була вивчена можливість добудови будинку.

Департаментом розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства облгосадміністрціі була передана управлінню капітального будівництва Одеської міської ради проєктно-кошторисна документація по об'єкту.

У зв'язку зі змінами вимог нормативної документації проєкт був відкоригований і пройшов будівельну експертизу.
За результатами тендерної процедури у 2018 році укладено договір на завершення будівництва житлового будинку з підрядною організацією ТОВ ПКП "ТАУРУС". Вартість робіт за договором - 72,8 млн гривень.

Наразі зведені всі поверхи, змонтовані віконні та дверні блоки, виконана розводка внутрішніх інженерних мереж.
Будівлю підключено до всіх інженерних мереж (водопостачання та водовідведення, електро-, газо- і теплопостачання). Виконуються роботи з утеплення та оздоблення фасаду, оздоблення внутрішніх приміщень загального користування та благоустрію території.

«Ще на один довгобуд в Одесі стане менше. Ми плануємо, що сім'ї, які з 2005 року чекали свого законного житла, нарешті його отримають. Крім того, у будинку залишаються ще кілька вільних квартир. Ми їх розподілимо згідно з квартирним обліком», - прокоментував підсумки робочого виїзду Геннадій Труханов.