Новини

Останні події

У прибиранні та дезінфекції Одеси задіяні 90 одиниць спецтехніки

24 квітня мер Одеси Геннадій Труханов поспілкувався зі співробітниками комунальних служб, які займаються прибиранням і дезінфекцією міських вулиць і об'єктів.

Роботи розпочинаються в нічний час і закінчуються рано-вранці. Загалом у прибиранні задіяно 90 одиниць техніки: підмітально-прибиральні, поливомийні, машини для обслуговування зупинок, гідродинамічні автомобілі та інші.

Комунальна техніка рухається за розробленими і затвердженими маршрутами, що охоплюють усі магістральні вулиці міста. У зв'язці з технікою у дворах працюють 94 мобільні бригади.

«Містом були отримані рекомендації Національної експертної групи з інфекційного контролю, які підтверджені Одеським лабораторним центром. Техніка прибирає магістральні вулиці та дезінфікує території біля лікарень. По житловому фонду особлива увага приділяється адресам, де є підозра або підтверджений випадок захворювання на коронавірусну інфекцію», - зазначив керівник департаменту міського господарства Одеської міської ради Дмитро Жеман.

Міський голова підкреслив, що за останні 5 років значно поліпшена матеріально-технічна база міських комунальних підприємств, придбана сучасна техніка. Все це дозволило істотно збільшити ефективність роботи міських служб у забезпеченні чистоти і порядку в місті.

«Співробітники комунальних служб, як і лікарі, знаходяться на передовій. Зі свого боку ми забезпечили їх усіма необхідними засобами захисту. Тепер наше завдання - гідна фінансова підтримка комунальників», - зазначив Геннадій Труханов.