Новини

Останні події

Ще в одному дитсадку Одеси з'явився розвиваючий експериментальний простір. Фото, відео

В Одесі тривають роботи з капітального ремонту закладів освіти та благоустрою прилеглих до них територій.

Сьогодні, 24 квітня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов відвідав Одеський ясла-садок №173 по вулиці Танкерній, де наразі завершені роботи з благоустрою прилеглої території з організацією ігрових майданчиків для різних вікових груп.
Цей дитячий садок став другим дошкільним закладом в Одесі, де реалізовано експериментальний проєкт, спрямований на розвиток і навчання дітей через гру. 
  
Крім ігрового простору і розвиваючих елементів, на території з'явилися маленьке футбольне поле і спортивні споруди, театр під відкритим небом для розкриття творчих талантів, а також автодром для навчання дітей правил дорожнього руху.

«Аналогічний досвід облаштування розвиваючого простору для дітей реалізований в Європі, зокрема в Німеччині. Тут практично кожен елемент сприяє розвитку дитини. Нові експериментальні простори — це також можливість реалізувати працівникам дошкільних закладів свої педагогічні таланти, застосувавши освітні підходи і цікаві розвиваючі методики навіть під час прогулянок», — розповів Геннадій Труханов.
 
При впорядкуванні території особлива увага приділялася безпеці дітей. Елементи ігрових і спортивних майданчиків виготовлені із сертифікованих в Україні матеріалів за європейськими стандартами безпеки, використані травмобезпечні покриття. Дерев'яні складові пройшли антибактерицидну й антипірогенну обробку.

Також на території проведено санітарне підрізування дерев, висаджені зелені насадження і облаштовані нові клумби.

Кошти на благоустрій території цього дошкільного закладу виділені з депутатського фонду бюджету м. Одеси.

Цього року планується облаштування аналогічних експериментальних просторів ще в трьох дитячих садках.