Новини

Останні події

Дві міські лікарні Одеси отримали бокси-ізолятори для перевезення інфікованих COVID-19

Банком "Восток" придбано два бокси для ізоляції пацієнтів з інфекційними захворюваннями. Бокси передані Одеській міській інфекційній лікарні і Міській клінічній лікарні №1 (Єврейській), які сьогодні є опорними для надання допомоги пацієнтам з COVID-19.

Сьогодні, 28 квітня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов провів зустріч з лікарями Єврейської лікарні, які будуть експлуатувати дане обладнання.

Як зазначив керівник лікарні Євгеній Григор'єв, особливу актуальність такі бокси мають для автомобілів екстреної та невідкладної медичної допомоги. Однак їх роль істотна і для лікувально-профілактичних закладів, оскльки бокси дозволяють без загрози зараження персоналу транспортувати пацієнтів з інфекційними захворюваннями між відділеннями або в інші медзаклади, а також проводити дослідження за допомогою діагностичного обладнання.

«Сьогодні нам важливо убезпечити наших медиків. Я вдячний всім тим, хто прийшов на допомогу місту і допомагає оснащувати наші медзаклади. Це обладнання нове, ми вивчимо його на практиці. У разі необхідності будемо розглядати можливість додаткової закупівлі таких боксів для муніципальних закладів», - прокоментував Геннадій Труханов.

Довідка
Бокси-ізолятори з недавнього часу виробляє одне з підприємств Кременчука. На сьогодні виробник уже забезпечив аналогічним обладнанням Олександрівську клінічну лікарню (м. Київ), станцію швидкої допомоги Кременчука і першу міську клінічну лікарню Полтави. За заявкою виробника бокс-ізолятор важить 16 кг, герметичний і практичний з точки зору дезінфекції, обладнаний приладами для автономної подачі кисню і компресором. Повітря з капсули виходить через отвори, обладнані фільтрами, які його очищають. На зовнішньому боці є клапани для підключення крапельниць (інфузійна терапія) та іншого медичного обладнання. А вбудовані рукавиці-манжети дозволяють мультидисциплінарним командам медиків проводити пацієнту, що знаходиться безпосередньо в боксі, діагностичні дослідження (пальпація, перкусія) і певні медичні маніпуляції, у тому числі реанімаційні заходи.