Новини

Останні події

Одеська інфекційна лікарня закуповує набори для діагностики COVID-19 методом імуноферментного аналізу

Одеська міська клінічна інфекційна лікарня за кошти міського бюджету проводить закупівлю тест-систем для імуноферментної діагностики коронавірусної хвороби COVID-19.

Імуноферментний аналіз (ІФА) дозволяє визначити наявність антитіл у крові.
Визначення імуноглобуліну M дозволяє виявити хворих у гострій стадії захворювання. Наявність імуноглобуліну G говорить про те, що людина перехворіла COVID-19, навіть якщо захворювання протікає безсимптомно.

Виявлення IgA антитіл дозволяє виявляти хворих COVID-19 з перших днів інфікування, тобто до появи симптомів.
У міській інфекційній лікарні Одеси є власна імуноферментна лабораторія, оснащена сучасним обладнанням, що дозволяє проводити цю діагностику.

Як зазначив мер Одеси Геннадій Труханов, у першу чергу ІФА-тестами будуть продіагностовані медики міських опорних лікарень по COVID-19.

* * * *
Раніше за кошти міського бюджету було придбано 10 000 експрес-тестів виробництва Великобританії для діагностики COVID-19.
Швидкими тестами забезпечені міська інфекційна лікарня та інші опорні стаціонари Одеси, а також мобільні бригади Центру невідкладної медичної допомоги.
Всього станом на 12 травня в Одесі проведено 2128 обстежень на COVID-19 за допомогою експрес-тестів, з них: 1219 - в інфекційній лікарні, 446 - мобільними бригадами, інші - в інших медзакладах.
Крім того, за вказаний період зроблено забір 3005 проб біоматеріалів для ПЛР-діагностики, зокрема: 1648 - в інфекційній лікарні, 700 - мобільними бригадами, 657 - в інших міських медзакладах. Наразі ведуться роботи зі створення в міській інфекційній лікарні Одеси власної ПЛР-лабораторії.