Новини

Останні події

Мер Одеси Геннадій Труханов провів робочу нараду з підготовки пляжів до літнього сезону

14 травня 2020 року відбулася робоча інспекція пляжів від Аркадії до 14-ї станції Великого Фонтану, а також організації умов для відпочинку людей з інвалідністю.

На сьогодні в прибережній зоні вже обстежено та очищено від сміття морське дно, організована робота водолазно-рятувальної служби, рятувальні вишки на пляжах оснащені всім необхідним. Проводиться перевірка підстав для видачі паспортів на відкриття та функціонування пляжів.

«Курортний сезон цього року особливий. Карантин вніс свої корективи в підготовку до курортного сезону - багато процесів сьогодні уповільнені або припинені. Проте ми знаходимося в постійному контакті з підприємцями, тому висловлю впевненість, що Одеса буде готова до пляжного сезону», - зазначив Геннадій Труханов.

Під час інспекції обговорювалися питання санітарного стану пляжів та вивезення сміття, контролю дотримання орендарями умов оренди, у тому числі мінімізації наявності на пісочній зоні різних конструкцій.

При вході на пляж має бути розміщено інформаційне табло з роз'ясненням про надання платних і безкоштовних послуг, а також інформацією про необхідність дотримання обмежувальних заходів в умовах дії карантину.

Крім того, були розглянуті питання доступного середовища і підвищення якості організації пляжного відпочинку для людей з інвалідністю. Зокрема, міський голова обговорив з орендарем можливість поновлення в районі пляжу «Дельфін» конструкцій для спуску до моря маломобільних громадян. Головою спортивного клубу людей з інвалідністю «Одеса-баскет» Олегом Прохоровим були висловлені побажання щодо організації відпочинку для маломобільних груп населення на спеціалізованому пляжі на 11-й станції Великого Фонтану, упорядкування якого проводиться за бюджетні кошти.