Новини

Останні події

Мер Одеси провів нараду за фактом викиду нафтопродуктів з танкера «DELFI». Відео

У листопаді минулого року внаслідок сильного шторму танкер «DELFI» викинуло на мілину в районі пляжу «Дельфін», де він і знаходиться наразі.

У рамках своїх повноважень Одеська міська рада у взаємодії з органами Нацполіціі і Державної прикордонної служби України організувала патрулювання цієї зони для запобігання травмуванню громадян і недопущення купання.

У цій зоні з моменту аварії і по березень 2020 року здійснювали щоденний моніторинг води, а, враховуючи, що показники знаходилися в межах норми, з квітня моніторинг проводився один раз на сім днів.

21 травня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну робочу нараду на березі пляжу у зв'язку з виявленням факту витоку нафтопродуктів з судна. На нараді пройшло обговорення заходів щодо запобігання забрудненню акваторії Чорного моря в районі пляжу «Дельфін» після залпового викиду нафтопродуктів.

Як зазначив Геннадій Труханов, вирішення питання щодо ліквідації наслідків аварії «DELFI» - у юрисдикції державних органів влади.
Однак, незважаючи на Наказ Державної служби морського та річкового транспорту України і численні звернення міської ради, судно «DELFI» дотепер знаходиться в районі пляжу.

«Наша рятувально-водолазна служба сьогодні зафіксувала витік нафтопродуктів, які все ще перебували на борту судна. На місце виїхали відповідні міські служби, факт зафіксований Нацполіцією. Проведено забір води для лабораторних аналізів на предмет перевищення допустимих норм. Звичайно ж, ми приймемо всі необхідні заходи, щоб очистити акваторію Чорного моря, будемо і далі здійснювати моніторинг води і патрулювання. Але факт залишається фактом - у курортний сезон цей пляж поки що не придатний для відпочинку», - прокоментував Геннадій Труханов.

За підсумками наради прийнято рішення провести 22 травня контрольну пробу для визначення стану води після очищення, яке здійснили сьогодні.

Щоденний моніторинг води і повітря відновлений.

Міський голова зазначив, що муніципальні служби продовжать патрулювання, а пляж буде закритий для відпочинку одеситів і гостей міста.