Новини

Останні події

Сквер Пале-Рояль в Одесі стане пішохідною зоною. Фото, відео

Сьогодні, 28 травня 2020 року, під час засідання виконкому Одеської міської ради прийнято рішення «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Одеської міської ради від 30 листопада 2017 №425 «Про затвердження дислокації місць розташування стаціонарних постів охорони комунального закладу «Муніципальна варта».

Зміни стосуються двох об'єктів міської інфраструктури.

У сквері Пале-Рояль, біля будівлі Одеського національного академічного театру опери і балету, буде встановлений стаціонарний пост охорони, який буде регулювати в'їзд автотранспорту на територію скверу.

«Пале-Рояль тепер стане пішохідною зоною. Це досить гарне і знакове місце для нашого міста, яке останнім часом, на жаль, перетворилося в автостоянку», - зазначив Геннадій Труханов.

Нещодавно у сквері Пале-Рояль було відновлено плиткове покриття, розбите машинами. Площа гранітного мощення склала 948 кв.м.

Також зміни торкнуться пункту стаціонарної охорони, розташованого в кінці Французького бульвару, на спуску до Траси здоров'я.
На спуску завершуються роботи з благоустрою території.

«Вперше тут з'явилася пішохідна зона, що дозволило розмежувати рух пішоходів і велосипедистів, а також тих машин, які направляються в паркінг. Всі роботи проводяться за позабюджетні кошти, у тому числі вже підготовлений фундамент під встановлення нового стаціонарного поста муніципальної безпеки», - зазначив Геннадій Труханов.