Новини

Останні події

Мер Одеси провів нараду з реконструкції Новощіпного ряду. Фото. Візуалізація

З 12 травня 2020 року розпочався масштабний капремонт Новощіпного ряду, розташованого вздовж знаменитого одеського ринку «Привоз».

Через дорожнє покриття, що стало непридатним, і стихійну торгівлю ця вулиця тривалий час була фактично непроїжджуваною для автотранспорту, що створювало незручності при організації дорожнього руху.

1 червня 2020 року Одеський міський голова Геннадій Труханов провів виїзну робочу нараду, під час якої проінспектував роботи, що проводяться, а також поспілкувався з місцевими жителями і підприємцями.

На сьогодні на ділянці від вул. Катерининської до вул. Преображенської вже виконано демонтаж трамвайного полотна, старого дорожнього і тротуарного покриття.
Виконуються земляні роботи для прокладання інженерних комунікацій (газо- і водопостачання, водовідведення і каналізація (побутова і зливова), електропостачання та зовнішнє освітлення, телекомунікаційні мережі).

«По суті, підготовчі роботи з реконструкції Новощіпного ряду розпочалися кілька років тому, коли ми почали готувати проєктну документацію і погоджувати її з керівництвом ринку і підприємцями. Сьогодні ми зносимо старі павільйони, щоб розширити вулицю, зробити тут зручну пішохідну зону, пустити повноцінний рух автотранспорту, а також по виділеній смузі - частину маршруту трамвайного сполучення «Північ-Південь», що зв'язує два спальних райони міста», - розповів Геннадій Труханов.

Міський голова зазначив, що наразі вже оголошений тендер на закупівлю довгомірних трамваїв для обслуговування маршруту «Північ-Південь». 

Крім того, керівництво ринку «Привоз» продовжує роботи з реконструкції торгових рядів - буде витриманий єдиний стиль (за прикладом нових торгових павільйонів на вул. Катерининській).
На розі вул. Водопровідної та Новощіпного ряду триває зведення другої черги ТЦ «Острів»: тут у підземному паркінгу буде облаштовано 400 паркомісць.

Раніше була приведена в належний вигляд Старосінна площа

Міський голова доручив профільним службам провести переговори з підприємцями будівельних рядів про оновлення фасадного входу ринку, а також розробити план дій, який дозволить вирішити питання зі старим житловим фондом Новощіпного ряду.

«Озираючись назад, здавалося нереальним навести порядок навколо «Привозу». І ось сьогодні ми стаємо все ближче до втілення нашої амбітної мети. Упевнений, через кілька років, зовні ми побачимо зовсім інший Привоз, але при цьому постараємося зберегти його знаменитий колорит», прокоментував Геннадій Труханов.