Новини

Останні події

Преображенський парк в Одесі: інтерактивний музей, новий вхід у зоопарк і дитячий майданчик

Одеський міський голова Геннадій Труханов провів виїзну робочу нараду з питання подальшого комплексного благоустрою Преображенського парку.

Раніше з двох протилежних боків парку були побудовані нові вхідні арки в мавританському стилі, виконано часткове огородження, встановлені лавки та урни. Фахівцями регулярно проводиться санітарне підрізування зелених насаджень. Роботи тривають.

На нараді директорка департаменту культури та туризму Одеської міської ради Тетяна Маркова представила передпроєктні ескізи планованого інтерактивного музею, який планується розмістити праворуч від входу в парк з боку Новощіпного ряду і буде присвячений знаменитим одеситам, які зробили значний внесок у розвиток Одеси.

З лівого боку парку, біля нового входу в зоопарк, розташується дитячий майданчик. На сьогодні вже підготовлено основу, а незабаром тут з'являться дитячі гірки, гойдалки, пісочниця та інші елементи для активного відпочинку дітей.

Крім того, триває перший етап реконструкції зоологічного парку. На сьогодні завершено будівництво нової вхідної групи, виконаної у вигляді арки з прибудовами для каси і пункту охорони, проводяться облицювальні й внутрішні роботи. На території самого зоопарку виконуються роботи з облаштування штучного водоймища з містком і будиночком для фламінго. За рахунок насипу пішохідна зона навколо водойми буде піднята, розширюючи огляд для відвідувачів.

Сьогодні також тривають роботи з облаштування пішохідної зони, стоянки, технологічного проїзду і огорожі Преображенського парку від вул. Мечникова до вул. Водопровідної.

Довідка
Парк Преображенський розташовується в історичній частині міста, на території Першого міського кладовища. За роки існування кладовище постійно розширювалося, досягнувши до початку ХХ століття площі протяжністю 34 гектари.
У 20-х роках минулого століття у зв'язку з революціями, війнами і голодом кладовище стало приходити в запустіння через відсутність необхідного догляду, грабежі і штучне руйнування. У 1937 році на частині території християнського кладовища був влаштований «Парк культури та відпочинку ім. Ілліча», а потім на решті території розмістили зоопарк.