Новини

Останні події

В Одесі розпочато системну роботу щодо ремонту парадних житлових будинків

В Одесі розпочато системну роботу щодо ремонту парадних житлових будинків. Цього року працівниками ЖКС у всіх районах міста вже відремонтовано 178 парадних.

Сьогодні, 15 червня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов відвідав низку об'єктів, де роботи завершені, і поспілкувався з жителями будинків.

«Сьогодні ми об'їхали ряд будинків -«хрущовки», старий житловий фонд. Скрізь застосовується індивідуальний підхід при проведенні ремонту, особливо в будівлях-пам'ятках архітектури. Радує і дбайливе ставлення мешканців до проведеного ремонту - вони підтримують чистоту і порядок », - зазначив Геннадій Труханов.

При ремонті під'їздів використовуються сучасні ґрунти, фарби і лаки, що сприяє більш тривалій експлуатації. Також з цього року співробітники ЖКС стали застосовувати і нові сучасні методики покриття поверхонь, зокрема декоративну фактурну штукатурку. Згодом вона покривається лаком, що дозволяє мити стіни.

Крім того, при поточному ремонті парадних, за необхідності, проводяться ремонт вхідних груп - козирків, вхідних дверей у під'їзд і підвал, а також системна заміна старих віконних блоків на металопластикові.

Все це стало можливим завдяки переходу на обґрунтовані тарифи, у результаті чого на підприємствах ЖКС з'явилися маневрені кошти.

Коментуючи результати виїзду, міський голова запевнив, що поступово планується наведення порядку в усіх парадних будинків, які знаходяться на обслуговуванні ЖКС.

План на 2020 рік був складений за результатами осіннього огляду, заявками та зустрічами з ініціативними групами мешканців. Черговість включення в план поточного ремонту проводиться, виходячи з ряду критеріїв, зокрема технічного стану конструктивів, звернення мешканців, а також відсутності або мінімальної заборгованості за послуги, що надаються ЖКС. У кінці поточного року буде складатися проєкт плану на 2021 рік.

Також сьогодні міський голова поспілкувався з мешканцями будинку на вул. Ризовська, 33. У лютому цього року, під час негоди, дерево впало на подвір'я,  зруйнувавши дах і прибудови житлового будинку. Ремонтні роботи були завершені в середині травня, і мешканці повернулися до своїх квартир