Новини

Останні події

Мер Одеси відкрив велопішохідну естакаду на Трасі здоров'я. Фото

Сьогодні, 19 травня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов разом зі спортсменами урочисто відкрив велопішохідну естакаду на 10-й стації Великого Фонтану.

«Для активних людей це подія! Сьогодні ми зв'язали всі ділянки одеського узбережжя, від мису Ланжерон до мису Великий Фонтан, у єдиний велопішохідний маршрут», - підкреслив Геннадій Труханов.

Міський голова зазначив, що роботи з благоустрою Траси здоров'я розпочалися ще у 2014 році. Найчастіше одесити називали так ділянку від пляжу «Ланжерон» до району Аркадії. Вперше за багато десятиліть тут була облаштована пішохідна доріжка, розділені потоки руху спортсменів і відпочивальників, відновлені освітлення, спуски до пляжу, встановлені нові каналізовані туалети, проведена реновація спортивних і дитячих майданчиків.

На ділянці від Аркадії до 10-ї станції Великого Фонтану дорога переривалася, а далі йшла від 11-ї до 16-ї станції В. Фонтану.

За численними зверненнями спортсменів був розроблений проєкт продовження Траси здоров'я, частиною якого стала естакада.

Старт будівництву був даний 18 квітня 2018 року, коли в першу опору естакади була закладена капсула часу. З того моменту було зведено сім монолітних бетонних опор, які тримають 12 збірних залізобетонних балок, з'єднаних монолітною залізобетонною плитою. У процесі будівництва естакади також були виконані масштабні протизсувні роботи, капітально відремонтовано технологічний спуск на пляж, посилений конструктив і оновлено покриття сходів, що ведуть до пляжу.

Паралельно з будівництвом естакади проводилися роботи з облаштування велопішохідної доріжки по середній терасі схилів, на ділянці від 10-ї ст. Великого Фонтану до ЖК «Морська симфонія». На сьогодні всі роботи також завершені. На доріжці передбачені місця для відпочинку, а змонтована система освітлення дозволяє перебувати тут до пізнього вечора.

Розповідаючи про подальші плани, міський голова підкреслив, що попереду очікують роботи з благоустрою ділянок Траси здоров'я від 10-ї до 16-ї станції Великого Фонтану.