Новини

Останні події

Мер Одеси: Бульвар Жванецького стане бульваром мистецтв. Фото

Сьогодні, 23 червня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну робочу нараду і проінспектував хід робіт з капітального ремонту бульвару Жванецького, а також поспілкувався з представниками творчої інтелігенції і жителями навколишніх будинків.

На сьогодні проводяться роботи на ділянці від Художнього музею до вул. Торгової. Термін завершення робіт на цій ділянці - 1 вересня 2020 року. Надалі планується приступити до наступного етапу робіт на ділянці від вул. Торгової до вул. Гоголя.

Благоустрій бульвару став продовженням масштабного комплексу робіт з приведення в належний вигляд морського фасаду Одеси у напрямку від Думської площі до Пересипського мосту: Стамбульський парк, Грецький парк, Воронцовська колонада, Тещин міст, Куточок старої Одеси і далі.

Капремонт бульвару Жванецького було розпочато після капітального ремонту вул. Софіївської, з якою він пов'язаний комунікаціями.

Як відзначили фахівці, спочатку бульвар являв собою штучний насип землі і будівельного сміття на вапняковій скелястій породі. Тут ніколи не проводилися комплексні укріплювальні роботи. Крім того, через відсутність зливової каналізації дощові води постійно розмивали схил.

Для запобігання в подальшому сповзання вже впорядкованого бульвару проєктувальниками було запропоновано зміцнити його за рахунок створення пальового поля, на яке залита монолітна залізобетонна плита товщиною до 30 см. Також вперше тут облаштована зливова каналізація.

На сьогодні тривають роботи з укладання на залізобетонну «подушку» гранітної плитки з виділенням велосипедної доріжки і облаштування парапетів, також розпочато монтаж огорожі. Найближчим часом фахівці приступлять до монтажу системи зовнішнього освітлення.

До кінця липня планується розпочати озеленення цієї ділянки бульвару Жванецького. Крім того, тут з'являться вуличні меблі і дитячий майданчик.

«Бульвар носить ім'я видатного одесита, письменника, гумориста і вже асоціюється у містян із творчістю у всіх її проявах. Ми спочатку отримуємо пропозиції, як можна наповнити змістом цей суспільний простір. Сьогодні на нараді ми обговорили ідеї щодо створення тут цікавих місць тяжіння. Упевнений, спільними зусиллями бульвар Жванецького стане своєрідним бульваром мистецтв», - розповів Геннадій Труханов.

Міський голова підкреслив, що також у планах мерії - наведення порядку в сквері Жанни Лябурб, який розташований на схилах між бульваром Жванецького і вул. Приморської.