Новини

Останні події

В одеському парку Савицького відкрито виставку гігантських фігур і виставку квітів. Фото

25 червня 2020 року в міському парку ім. Савицького відкрилися відразу дві виставки. Гостей чекають виставка квітів та виставка гігантських фігур.

Фестиваль гігантських китайських ліхтарів торік проходив у Преображенському парку. Цього року через карантинні обмеження обраний інший формат виставки, а експозиція повністю оновлена.

Вдень на парковій території можна прогулятися серед яскравих композицій, топіарних скульптур, різних фігур, на оформлення яких пішло понад 100 тисяч квітів.
А ввечері тут запалюються гігантські фігури ручної роботи, виконані з натурального шовку і led-ламп.

Всього представлено більш ніж 30 світлових інсталяцій, що складаються з 150 фігур.
Через велику кількість зелених насаджень відвідування парку нагадує прогулянку в лісі, особливо у вечірній час - тут загадково і таємниче. За деревами причаїлися воїни теракотової армії або воїни Її Величності королеви Єлизавети. Тут також яскраво представлений тваринний і водний світ, а дітей порадують мультиплікаційні герої.

«Ми планомірно наводимо порядок у всіх парках міста. Сьогодні відкрита нова сторінка парку Савицького. Я вважаю, що він був незаслужено забутий. Упевнений, одесити скучили за культурними заходами і з задоволенням відвідають виставки», - розповів Геннадій Труханов.

Міський голова зазначив, що щопонеділка буде організований безкоштовний вхід на виставки для одеситів із соціальних категорій. Для цього достатньо лише пред'явити відповідне посвідчення.
Обидві виставки триватимуть до 30 серпня 2020 року. Вхід з боку вул. Василя Стуса. Поруч з парком проходять маршрути тролейбусів №№12, 14, маршруток №№168, 197, 201, 232а та інші.

ВАЖЛИВО! Діють певні обмеження, пов'язані з карантином. Зокрема, відвідувачі будуть допускатися на територію виставок тільки в захисній масці, також буде проводитися контроль кількості відвідувачів, що одночасно знаходяться на території парку.