Новини

Останні події

Мер Одеси провів нараду з питань медичної допомоги дітям. Фото, відео

26 червня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов відвідав дитячу лікарню №2 ім. Б.Я. Резніка і дитячу поліклініку №5 (вул. Генерала Петрова).

У цих медзакладах наразі проводиться капітальний ремонт. Роботи здійснюють поетапно, щоб не зупиняти функціонування закладів і звести до мінімуму незручності для пацієнтів.

«Продовжуємо наводити порядок у системі охорони здоров'я міста. Можу з упевненістю сказати, що за час незалежності України ремонтні роботи такого масштабу в Одесі не проводилися ніколи. Наше завдання - організувати роботу медзакладів таким чином, щоб вони були комфортні і зручні для одеситів, як територіально, так і функціонально. А за зовнішнім виглядом і наповненням відповідали всім європейським нормам надання медичної допомоги», - підкреслив Геннадій Труханов.
* * *
Міська дитяча лікарня №2 ім. Б.Я. Резніка цілодобово приймає маленьких пацієнтів. Тут також створені всі умови для надання всебічної допомоги новонародженим та недоношеним дітям. 

Після завершення ремонту тут будуть створені сучасне відділення інтенсивної терапії та відділення з цілодобовим функціонуванням діагностичної лабораторії, УЗД й рентген-апаратом. Також вперше планується організація боксованих і напівбоксованих палат для пацієнтів з інфекційно-крапельними захворюваннями. Надалі планується створення травматологічного відділення. 

* * *

У дитячій поліклініці №5 надається первинна і вторинна медична допомога дітям від народження і до 18 років. На сьогодні з лікарями-педіатрами підписано 22 226 декларацій, що складає 105% від запланованого.

 

ДИТЯЧА ЛІКАРНЯ ім. Ак. Б.Я. Резника 

 ДИТЯЧА ПОЛІКЛІНІКА № 5