Новини

Останні події

Мер Одеси провів нараду щодо подальшого благоустрою Преображенського парку. Фото

1 липня 2020 року Одеська міська голова Геннадій Труханов провів розширену нараду з питань благоустрою Преображенського парку і створення в ньому інтерактивного музею історії Одеси.

Також Геннадій Труханов проінспектував роботи з благоустрою території Одеського зоопарку і організації нового входу з боку Преображенського парку.

«Вже проводиться капітальний ремонт Новощіпного ряду і необхідно закривати старий вхід у зоопарк, який виходить прямо на будівництво. Сьогодні поставлено завдання в найкоротші терміни завершити перший етап реконструкції: нова вхідна група в зоопарк, водойма для водоплавних і будиночок для фламінго, оновлені вольєри біля входу», - розповів Геннадій Труханов.

Реконструкція зоопарку проводиться в кілька етапів, без його закриття, з внутрішнім переміщенням тварин. Міський голова підкреслив, що повністю завершити всі роботи планується до 2022 року, коли Одеський зоопарк святкуватиме 100-річний ювілей.

Також Геннадій Труханов зазначив, що на сьогодні в Преображенському парку вже створено всі умови для початку будівництва меморіального комплексу з інтерактивним музеєм історії Одеси.

Роботи розпочалися з розчищення та підготовки території колишнього кафе «Холодок». На першому етапі тут буде побудована меморіальна стіна, куди будуть поступово вписувати імена похованих на Першому міському кладовищі. Наразі краєзнавцями вже відновлені перші 100 імен.

«Вперше за багато десятиліть ми наводимо порядок у Преображенському парку. Ми робимо це досить коректно, з повагою до нашої історії. Упевнений, новий музей стане ще одним туристичним маршрутом Одеси, а одесити будуть приходити сюди, щоб дізнатися про своїх предків», - зазначив Геннадій Труханов.

Крім того, на нараді відбулося обговорення встановлення в Преображенському парку топіарних фігур і проведення додаткового озеленення.

Довідка
Парк Преображенський розташовується в історичній частині міста, на території Першого міського кладовища. За роки існування кладовище постійно розширювалося, досягнувши до початку ХХ століття площі протяжністю 34 гектари. У 1920-х роках кладовище стало приходити в запустіння, і в 1937 році на території кладовища створили парк культури і відпочинку.