Новини

Останні події

Театр під відкритим небом: в Одесі стартував театральний сезон. Фоторепортаж

1 липня 2020 року в Літньому театрі Міського саду стартував театральний сезон-2020. Першим представив глядачам свій спектакль «Атака клоунів» театр «Маски». Цього року шоу-трупа святкує своє 35-річчя.

Знаменитий одеський колектив привітав мер Одеси Геннадій Труханов.

«У зв'язку з ситуацією, яка склалася в усьому світі, дуже багато театральних інституцій перебувають на межі банкрутства. Одеса - одне з небагатьох міст України, яке приділяє велику увагу підтримці і розвитку культури, зокрема організації театрів під відкритим небом. З нагоди ювілею унікального одеського театру «Маски-шоу» ми прийняли рішення призначити премію в розмірі 15000 гривень кожному учаснику шоу-трупи», - зазначив Геннадій Труханов.

Міський голова розповів, що багато років Літній театр знаходився в занедбаному стані. Раніше це була літня сцена Одеської філармонії, де починали свою творчу діяльність багато артистів. Минулого року тут були проведені масштабні роботи з благоустрою, і сцена Літнього театру поступово почала своє відродження.

У цьому театральному сезоні свої спектаклі на сцені Літнього театру представлять: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, театр на Ніжинській, театр «Маски» і Київський театр «Чорний квадрат», який візьме участь в одеському проєкті «Театр під відкритим небом».

* * * * *
У Літньому театрі Міського саду організовано близько 400 місць для глядачів. Розсаджування глядачів - вільне, без вказівки рядів і місць. Продаж квитків здійснюється через різні системи продажів, передусім Інтернет.

Початок усіх вистав - о 20:00.

Також на території Літнього театру продовжує свою роботу галерея Artоdessa. До 5 липня тут представлена фотовиставка Натана Гонопольського «Мистецтво жити в Одесі».