Новини

Останні події

В Одесі триває системна робота з капремонту та оновленню шкіл. Фото

В Одесі триває підготовка міських закладів освіти до нового навчального року.

Сьогодні, 2 червня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов проінспектував хід робіт у загальноосвітній школі №122 на вул. Старопортофранківській і школі №5 на вул. Балківській.

У школі №122 ремонтні роботи не проводилися з 1987 року. У 2017 році було розпочато поетапні роботи з оновлення покрівлі та харчоблоку, встановлення навколо школи огорожі. Наразі завершуються роботи з утеплення фасаду та благоустрою території, де вже з'явився сучасний спортивний майданчик.

У школі №5 повністю завершені роботи з облаштування багатофункціонального спортивного комплексу та прилеглої території. 

Міський голова підкреслив, що це перший спортмайданчик такого рівня в цьому районі, який користується величезною популярністю в жителів.
Наразі проводиться підготовка документів для передачі спортмайданчика на баланс школи і організації процесу її експлуатації не тільки учнями, а й жителями навколишніх будинків, а також спортивними організаціями і федераціями.

«Я радий, що школи Одеси поступово набувають зовсім нового вигляду. Моє життєве переконання - саме середовище формує людину та її ставлення до життя зокрема. Створюючи умови, ми дбаємо про наше майбутнє. Майбутнє Одеси - це люди. Це та молодь, яка сьогодні зростає в любові, турботі і красі», - зазначив Геннадій Труханов.

* * * * * *
В Одесі 128 шкіл та 4 навчально-виховних комплекси, один з них побудовано з нуля - Європейський ліцей. З моменту здобуття Україною незалежності одеські школи фактично не отримували фінансування на ремонт і матеріально-технічне забезпечення. З 2015 року щорічно виділяються кошти на оновлення шкільної інфраструктури: проводяться землевідведення, облаштовано 56 нових сучасних стадіонів, повністю оновлено понад 20 фасадів, у 70% навчальних закладів встановлено пожежну сигналізацію, в інших - підготовлена проєктна документація, матеріально-технічна база поступово приводиться у відповідність до вимог сучасної системи освіти і багато-багато іншого. За оцінкою фахівців, щоб повністю оновити одеські школи за підтримки аналогічного темпу необхідно ще 5 років.

ШКОЛА №5

 ШКОЛА №122