Новини

Останні події

В Одесі відреставрований Будинок Руссова зареєстрований як громадська будівля. Відеокоментар

Зареєструвати право комунальної власності на Будинок Руссова (вул. Садова, 21) за територіальною громадою м. Одеси - такий проєкт рішення винесено мером міста Геннадієм Трухановим на розгляд членів виконавчого комітету Одеської міської ради 3 липня 2020 року.

Внаслідок неодноразових пожеж 2006-2009 рр. знаменитий пам'ятник архітектури - Будинок Руссова, побудований у 1897-1898 роках, був практично повністю знищений. Більш ніж 10 років він знаходився в аварійному стані. Завдяки зусиллям міської влади у 2018 році розпочалися роботи з відновлення Будинку Руссова з пристосуванням його під громадську будівлю. У кінці 2019 року відбулася урочиста церемонія відкриття фасаду Будинку Руссова.

«З'явилася інформація, що, користуючись різними схемами і послугами шахраїв, здійснюється реєстрація прав власності на те, що не належить тим, хто заявляє свої права. Йдеться про будинок Руссова. Це неприпустимо. Ми знайдемо сили, щоб відстояти міську власність і ті знакові будівлі і пам'ятки архітектури, якими пишаються одесити. Ми провели консультації з юристами і вважаємо сьогоднішнє рішення абсолютно виваженим і правильним», - зазначив Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Мер Одеси додав, що Будинок Руссова - це історична та культурна спадщина всіх одеситів, а значить і право власності на нього має належати одеській громаді.

Проєкт рішення виконкому Одеської міської ради про реєстрацію права комунальної власності на громадську будівлю пам'ятки архітектури і містобудування, розташовану за адресою: м. Одеса, вул. Садова, 21, за територіальною громадою м. Одеси, схвалений членами виконавчого комітету.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ