Новини

Останні події

Одеса святкує День Військово-Морських Cил України. Фото

У першу неділю липня відзначають День Військово-Морських Cил Збройних Сил України. У 2020 році через карантин заходи проходять з дотриманням обмежувальних заходів.

Урочиста церемонія традиційно розпочалася підняттям прапорів України та ВМС і вшануванням пам'яті загиблих захисників нашої країни.
У рамках робочого візиту в Одеську область Президент України Володимир Зеленський привітав і нагородив військових моряків почесними державними нагородами.

«Я щасливий бути в прекрасній і сонячній Одесі завжди, а особливо - сьогодні, у цей святковий для українського військового флоту день. Сьогодні вся країна вітає з професійним святом стражів морських рубежів нашої Батьківщини. Сміливих і незламних людей, які і вдень, і вночі стоять на захисті півдня нашої країни. Це - наші українські військові моряки. Ми пишаємося вами. Ми дякуємо вам», - сказав Президент України.

Святкові заходи продовжилися на фрегаті ВМС України «Гетьман Сагайдачний», де гостям свята продемонстрована злагодженість дій усіх підрозділів ВМС України.

Участь в урочистостях з нагоди Дня ВМС України взяв мер Одеси Геннадій Труханов.

Фото: пресслужби Президента України та Одеської міськради