Новини

Останні події

Альтернативна дорога в порт: в одеській мерії відбулася нарада

6 липня 2020 року під керівництвом мера Одеси Геннадія Труханова відбулася робоча зустріч з представниками ДП «Адміністрація морських портів України» та Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор).

Сторони обговорили питання будівництва автомобільної дороги, яка покликана забезпечити відведення потоку великовантажного транспорту з міських доріг загального користування, а також альтернативний в'їзд в Одеський морський торговий порт.

Позиція міської влади – ця дорога повинна бути автомобільною дорогою загального користування, тобто безкоштовною.
Як зазначалося на зустрічі, Державне агентство автомобільних доріг України розглядає можливість розробки проєкту, а в подальшому і споруди дороги за рахунок коштів державного бюджету від Об'їзної дороги до естакади Одеського морського торгового порту.

Міська влада, зі свого боку, може провести відведення земельної ділянки для будівництва дороги та розробити детальний план території з урахуванням створення контейнерних стоянок для відстою автомобілів, які прямують у порт, а також посприяти в оформленні необхідної документації.

Згідно з Генеральним планом розвитку м. Одеси планована дорога загального користування буде проходити по вулиці Проектній, 12. Крім того, проєктом будівництва дороги повинні бути передбачені вагові комплекси, а також з'їзди і перетини з проектованими за Генпланом дорогами.

Також у комплексі з будівництвом Об'їзної дороги в порт необхідно вирішувати питання зміцнення і розширення дамби Хаджибейського лиману і враховувати перспективи створення і функціонування зони пріоритетного розвитку на полях фільтрації