Новини

Останні події

Мер Одеси провів нараду щодо запобігання забрудненню акваторії Одеської затоки

1 червня поточного року Державна екологічна інспекція Кримсько-Чорноморського округу була ліквідована, на сьогодні її повноваження передані Державній екологічній інспекції в Одеській області. У зв'язку з цим виникла низка юридичних питань, які потребують участі мерії. Також необхідно врегулювати питання координації подальшої взаємодії центральних органів влади і муніципалітету, зокрема щодо запобігання забрудненню акваторії Одеської затоки.
7 липня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів нараду з головою ліквідаційної комісії Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу Дмитром Крючковим і начальником Державної екологічної інспекції в Одеській області Володимиром Кардашем.
На зустрічі також були присутні профільний віцемер Одеси Дмитро Жеман, а також керівник департаменту екології та рекреаційного розвитку Одеської міської ради Олександр Тищенко.
Сторони обговорили питання продовження контролю екологічної ситуації в районі аварії танкера «Делфі», недопущення її погіршення у зв'язку з роботами, пов'язаними з підйомом і подальшим буксируванням судна. Також необхідно і далі проводити щоденний моніторинг морської води і її відповідності нормам гранично допустимих концентрацій вмісту нафтопродуктів.
Крім того, на зустрічі пройшло обговорення питання завершення реалізації проєкту будівництва глибоководного випуску стічних вод від станції біологічного очищення «Північна», замороженого у 2012 році.
«Ми будемо намагатися через центральні органи виконавчої влади актуалізувати це питання на рівні Кабінету Міністрів України. І надалі налаштовані на конструктивну співпрацю з мерією і профільним департаментом екології», - підкреслив начальник Державної екологічної інспекції в Одеській області Володимир Кардаш.