Новини

Останні події

Мер Одеси зустрівся з головою південного офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста

7 липня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з головою офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста в південних областях України (Одеса, Миколаїв, Херсон) Анастасією Марчук.

Як зазначила Анастасія Марчук, найбільша гуманітарна організація у світі приходить на допомогу містам та країнам, які постраждали в результаті конфліктів і збройного насильства, працюючи при цьому до стабілізації ситуації.
Одеський офіс відкритий у 2014 році після подій 2 травня, а також у зв'язку з величезною кількістю переселенців, які приїхали до Одеси зі сходу України.

Анастасія Марчук розповіла про діяльність офісу в Одесі за ці шість років. Основний акцент у роботі - моніторинг ситуації з переселенцями в місті, допомога у відновленні втрачених сімейних зв'язків, пошук людей, зниклих безвісти, захист і опіка затриманих у СІЗО і в'язницях, а також просування принципів Міжнародного гуманітарного права.
Голова офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Одесі висловила Геннадію Трухановому слова підтримки, зазначивши, що на сьогодні ситуація в Одесі практично не потребує допомоги міжнародної організації, тому їх робота переважно зосереджена на сході України.

В Одесі діяльність організації в основному спрямована на підтримку національного Товариства Червоного Хреста, з яким в одеської мерії склалися конструктивні партнерські відносини, в тому числі і в питаннях протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Крім того, продовжують залишатися актуальними заходи, спрямовані на відновлення втрачених сімейних зв'язків і пошук зниклих безвісти, залучення до цього питання суспільної уваги.

Під час зустрічі сторони обговорили проведення в Одесі заходів, приурочених Міжнародному дню зниклих безвісти, який проводиться щорічно 30 серпня.

«Працювати з Міжнародною організацією Червоного Хреста і національним Товариством Червоного Хреста для міста дуже почесно. Оперативне реагування, чітка і злагоджена робота дозволяє сьогодні говорити про довіру одеситів до цих організацій. Ми готові і надалі продовжувати співпрацю з усіх питань», - зазначив Геннадій Труханов.