Новини

Останні події

В Одесі попереджено спробу захоплення Будинку Руссова. Фото, відео

З початку 2000-х років Будинок Руссова перебував в аварійному стані. Крім того, робилися численні спроби його руйнування, які призвели до того, що всі квартири і приміщення в будівлі були повністю знищені. Фактично це дало юридичну підставу для проведення реставрації будівлі і реєстрації її за територіальною громадою міста Одеси як громадської будівлі.

Проте, за час з моменту завершення реставраційних робіт на Будинку Руссова і реєстрації його за територіальною громадою м. Одеси були зроблені спроби шахрайським шляхом зареєструвати право власності на частину приміщень за приватними особами.

Як зазначив Одеський міський голова Геннадій Труханов, встановлено, що право власності на приміщення в будинку (зокрема на кілька квартир, об'єднаних в єдине приміщення, і флігель у дворі будівлі) реєструвалося в м. Рені за людьми, що видають себе за власників.
Також зроблені спроби незаконних будівельних робіт.

«З 30-40 квадратних метрів квартира перетворювалася в 300 квадратних метрів. Оцінку цьому дадуть правоохоронні органи», - розповів Геннадій Труханов.

Крім того, відсьогодні на об'єкті несуть чергування співробітники КУ «Муніципальна варта», які обмежать всі спроби незаконного проникнення в будівлю сторонніх осіб.