Новини

Останні події

Мер Одеси провів онлайн-зустріч з італійськими експертами в сфері збереження культурної та архітектурної спадщини

23 липня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів онлайн-конференцію з італійськими експертами в галузі архітектури, дизайну і міського планування на чолі з координатором групи, директором департаменту архітектури та дизайну Генуї паном Ніколло Казіду.
Онлайн-конференція організована за підтримки Амбасадора міста Одеси в Італійській Республіці пана Аттіліо Малліані, ставши продовженням співпраці між містами-побратимами.

Під час діалогу було відзначено, що в Одесі не вистачає досвідчених реставраторів. Тільки з минулого року на базі Одеської державної академії будівництва і архітектури організована програма підготовки відповідних фахівців (донедавна в Україні їх не готували).

Італійські експерти висловили готовність брати участь у підготовці українських фахівців, а надалі організувати обмін студентами, відзначивши, що для італійських студентів також буде цікаво вивчення архітектури Одеси.
В останні роки в Одесі комплексно підходять до реновації історичного міського середовища. Італійські фахівці поділилися досвідом збереження спадщини Барселони і Генуї.

«Є різні думки, якою має бути Одеса майбутнього. Але всі вони сходяться в одному – наша спадщина робить Одесу унікальною і має бути збережена для наступних поколінь. Досвід і знання світових експертів будуть для нас дуже цінними», – підкреслив Геннадій Труханов.

На завершення зустрічі сторони домовилися скласти план онлайн-конференцій та узгодити учасників на найближчі зустрічі.