Новини

Останні події

Геннадій Труханов: Для шкіл Одеси розробляються три варіанти організації освітнього процесу

Сьогодні, 24 липня 2020 року, на прикладі роботи Одеського ліцею №81 відбулася презентація організації навчального процесу в закладах загальної освіти у 2020/2021 навчальному році в умовах карантину.

Як зазначив Одеський міський голова Геннадій Труханов, розроблений департаментом освіти та науки Одеської міськради алгоритм задає напрямок. Дирекція шкіл самостійно адаптує його до організації освітнього процесу, виходячи з особливостей свого навчального закладу. Основні вимоги: забезпечення безпечного простору і дистанціювання дітей один від одного на безпечну відстань.

Директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич розповіла, що алгоритм організації буде представлений усім директорам одеських загальноосвітніх закладів.

Виходячи з розвитку епідемії в країні і зокрема в Одесі, на сьогодні розглядаються три варіанти організації освітнього процесу: у звичайному режимі (за умови помірного розвитку епідемії) з дотриманням санітарно-епідемічних вимог, повністю в дистанційному і змішаному режимі.

Якщо перші дві моделі організації навчального процесу вже відпрацьовані, то змішана, очно-дистанційна модель вимагає додаткової підготовки як самого навчального закладу, так і його трудового колективу. Це стосується не тільки процесу навчання, а й організації дотримання санітарно-епідеміологічних вимог при вході в навчальний заклад, у класах, організації харчування в школах, а також дотримання вимог дистанціювання на перервах.

До 10 серпня у всіх муніципальних навчальних закладах повинні будуть розробити власну змішану модель організації освітнього та інших пов'язаних з цим процесів, а також до 1 вересня відпрацювати його у своєму педагогічному колективі і з учнями.

«Ми чекаємо рекомендації Міністерства освіти України щодо організації роботи шкіл в умовах пандемії. Чи готові до розвитку різних варіантів, але все ж одеські школи вже готуються 1 вересня прийняти дітей у своїх стінах. Місто виділило 23,3 мільйона гривень на забезпечення санітарно-епідемічних заходів у муніципальних закладах освіти», - підкреслив Геннадій Труханов.