Новини

Останні події

Геннадій Труханов: Мільйонне місто Одеса повинно отримати сучасний Палац спорту

Сьогодні, 29 липня 2020 року, у приміщенні нової мерії відбулася презентація передпроєктної пропозиції будівництва в Одесі багатофункціонального спортивно-розважального комплексу з універсальним залом, що вміщує не менше 3000 глядачів.
Палац спорту планується побудувати поруч з «Міжнародним аеропортом Одеса».
Після прийняття виконкомом Одеської міської ради низки рішень, необхідних для включення міста до Переліку міст-одержувачів державної субвенції на будівництво багатофункціонального Палацу спорту, були отримані відповідні рекомендації, які сьогодні виконуються.

Зокрема, на сьогодні проходить процедура оформлення земельної ділянки на вул. Центральний аеропорт, 2б, площею 2,0837 га.
Завершення етапу землевідведення дозволить перейти до розробки проєктно-кошторисної документації будівництва Палацу спорту.

У передпроєктній пропозиції нова арена легко пристосовується до потреб більшості видів спорту, передбачено комфортне розміщення в комплексі вихованців спортивних шкіл.
Універсальний характер будівлі дозволяє легко трансформувати внутрішній простір і пристосовувати її до культурних, ділових і концертних заходів.

На першому поверсі Палацу спорту розміститься вестибюль для глядачів, гардероби для спортсменів і учасників заходів, склади, тренажерний зал/зал для розминки, конференц-зал.
На другому поверсі глядачі зможуть обійти арену по колу. Тут передбачені точки харчування і торгівлі, а також адміністративні приміщення.
На третьому поверсі розміститься зона для VIP-відвідувачів, а також технічні приміщення.

Поруч з ареною спроєктована автомобільна парковка для відвідувачів і закрита парковка для автобусів команд і делегацій, адміністрації, VIP- клієнтів та іншого транспорту, а також сховище велосипедів на 50 місць.
Під'їзди проєктуються таким чином, щоб потоки учасників і відвідувачів не перетиналися.
Також передбачено формування нового публічного простору міста – площа перед будівлею може бути використана для міських свят, культурних заходів, розваг, ярмарків і т. ін.

Міський голова підкреслив, що передпроєктну пропозицію підготовлено на основі міжнародного досвіду з урахуванням вимог до проведення змагань міжнародного рівня. Сьогоднішня презентація націлена на отримання пропозицій та рекомендації від спортивної громадськості – людей, які будуть експлуатувати цю спортивну арену.

«Нас усіх об'єднує любов до спорту. І якщо наразі Одеса займає лідируюче положення в Україні за кількістю нових пришкільних багатофункціональних спортивних комплексів, то сьогодні ми повинні об'єднатися заради спільної мети – мільйонне місто Одеса повинно отримати свій міський сучасний Палац спорту», – звернувся Геннадій Труханов до учасників зустрічі.

* * * * *
На презентації були присутні: олімпійські призери різних років, представники Національного олімпійського комітету України, керівники спортивних федерацій та спортивних шкіл з різних видів спорту, представники культурної та туристичної галузей, а також депутати Одеської міськради.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ