Новини

Останні події

В Одесі відбулася міжнародна конференція «Туризм-2020: криза чи досвід?»

Уже п'ятий рік поспіль в Одесі проходить туристична конференція.
Цього року департамент культури та туризму Одеської міської ради розробив програму і формат конференції, виходячи із ситуації, пов'язаної з пандемією.

Виступи основних спікерів та обговорення головної теми конференції «Туризм-2020: криза чи досвід?» організовані в готельному комплексі «Одеса» з онлайн-підключенням учасників і експертів з міст України та різних країн.
У програмі конференції: знайомство зі світовими практиками в сфері туризму під час коронавірусу, приклади постCOVID-19 туристичних кейсів, актуальні питання і тенденції розвитку внутрішнього туризму, діджитал-технології і безпека.

Як зазначив під час конференції мер Одеси Геннадій Труханов, кризова ситуація є поштовхом для нового розвитку, оскільки будь-які обмеження продукують нові ідеї та призводять до нового витка розвитку. Cам формат проведеної в Одесі міжнародної конференції онлайн є досвідом, набутим у кризовій ситуації.

Міський голова сказав, що сьогодні, коли кордони закриті, Одеса швидко переорієнтувалася на внутрішнього туриста. Цьому сприяли і події 2014-2015 років, коли через ситуацію в країні істотно скоротилася кількість іноземних туристів.

«30-кілометрові пробки на День Конституції показали, що сьогодні український турист вибирає для відпочинку Одесу. Вірю, у перспективі, після відкриття кордонів, Одеса по праву займе свою нішу в міжнародних туристичних маршрутах. Адже Одеса — це не тільки море, розважальні заклади і культурні заходи. Одеса — це багата архітектурна спадщина, у формування якої зробили внесок представники багатьох країн світу. І пандемія в жодному разі не стане перешкодою нашій масштабній роботі з відновлення та створення нових туристичних маршрутів в Одесі, яка ведеться з 2014 року», — підкреслив Геннадій Труханов.

* * * * *
Конференція проходить за участю представників Державного агентства розвитку туризму України, Національної туристичної організації України, Європейського банку реконструкції і розвитку, експертів з Італії, Німеччини, Польщі та Іспанії, представників компанії Netpeak, гостей з різних регіонів України, фахівців туристичної галузі та інших представників органів влади.