Новини

Останні події

Мер Одеси привітав випускників, які набрали максимальні бали на ЗНО. Відео

Цього року в Одесі зовнішнє незалежне тестування складали майже 5 тисяч школярів. Одесити показали високі результати з основних предметів.

Так, половина випускників продемонструвала високий і достатній рівень знань з математики. Оцінки високого рівня з української мови отримала чверть усіх випускників. Третина - відмінні оцінки з англійської мови, набагато поліпшивши результати минулих років.

Дев'ять одеських випускників набрали максимальний бал на ЗНО - 200.

Як зазначив мер Одеси Геннадій Труханов, 2020 рік через пандемію був унікальним і непростим, школярі готувалися до ЗНО дистанційно, але це не завадило їм не просто скласти іспит, але й отримати максимальні бали.

«Можу сміливо сказати: завзятість, дисципліна і правильна організація навчального процесу принесли відмінні результати. Є серед випускників-одеситів і абсолютні лідери, які набрали на ЗНО максимальну кількість балів. Кожному з них буде вручений сертифікат на 5 тисяч гривень», - підкреслив Геннадій Труханов.

Максимальні бали отримали:
- Савицька Єлизавета, школа № 45 - 200 балів з біології;
- Андрєєв Олександр, ліцей «Приморський» - 200 балів з англійської мови;
- Колотило Анастасія, гімназія № 8 - 200 балів з англійської мови;
- Завадська Ірина, навчально-виховний комплекс №90 ім. О. С. Пушкіна - 200 балів з німецької мови;
- П’ятковський Кирило, Рішельєвський ліцей - 200 балів з математики;
- Відрук Марія, Рішельєвський ліцей - 200 балів з хімії;
- Нефьодов Артемій, Рішельєвський ліцей - 200 балів з хімії;
- Сінюченко Дарина, Рішельєвський ліцей - 200 балів з хімії;
- Завальнюк Олександра, юридичний коледж національного університету «Одеська юридична академія» - 200 балів з англійської мови.

Також мер Одеси доручив керівнику департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олені Буйневич розглянути питання про преміювання вчителів, які підготували випускників, які отримали найвищий бал на ЗНО.