Новини

Останні події

В Одесі проходить II Всеукраїнська літня школа для працівників закладів освіти

З 11 по 16 серпня 2020 року в Одесі проходить II Всеукраїнська літня школа для працівників закладів освіти.
Серед спікерів Літньої школи - вчителі-практики, вчені, а також люди творчих професій. Крім того, у рамках роботи школи педагогам будуть презентовані сучасне інформаційно-технічне обладнання і комплексні рішення для дистанційного навчання.

До участі запрошені провідні світові компанії Microsoft, Google, SMART Business та ін., українські виробники засобів навчання і програмного забезпечення.

Вітаючи вчителів з усіх регіонів України, Одеський міський голова Геннадій Труханов зазначив, що освіта є одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади. Це дозволило за п'ять років суттєво наростити матеріально-технічне забезпечення шкіл, створити нові можливості для реалізації дітьми своїх освітніх потреб і розкриття їх численних талантів, умови для роботи і розвитку педагогів.

«Я радий, що Одеса вкотре об'єднала педагогів з усієї України, цього разу - для підвищення інформаційно-цифрової компетентності. Онлайн. Дистанційно. Ці слова вже міцно увійшли в наш побут. Світ змінюється. І ми повинні бути до цього готові не тільки з технічної точки зору, але й як користувачі. І якщо сучасна школа потребує нових методик навчання, наше завдання зробити так, щоб цей процес пройшов без втрати якості освіти», - зазначив Геннадій Труханов.

Мер Одеси відзначив, що робота Літньої школи націлена, насамперед, на те, щоб обмінятися кращими педагогічними практиками та освітніми ідеями.

Цього року заняття в Літній школі організовані в очно-дистанційній формі. Підвищити свою інформаційно-цифрову компетентність, в тому числі використання в освітньому процесі хмарних технологій, прибуло понад 100 педагогів з усіх регіонів України. Для учасників, які будуть працювати дистанційно, на каналі YouTube організовані онлайн-трансляції тренінгів та майстер-класів, відеолекції, а також надано доступ до навчальних матеріалів.