Новини

Останні події

Мер Одеси: Вперше в Єврейській лікарні проводиться такий масштабний ремонт

26 серпня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов відвідав Міську клінічну лікарню №1 (Єврейську лікарню), де проінспектував роботи з капітального ремонту відділень головного хірургічного корпусу.

Після завершення всіх робіт в одній будівлі розмістяться: відділення екстреної медичної допомоги за типом «emergency department», операційний блок та реанімація, відділення нейрохірургії, гінекології, загальної хірургії та травматології.

«Вперше в цій знаменитій лікарні проводиться такий масштабний ремонт. Проводимо ми його поетапно: замінили комунікації, зробили покрівлю, зараз наводимо порядок у головному хірургічному корпусі. Нещодавно було відкрито сучасне прекрасно оснащене відділення реанімації на 15 ліжок. Сьогодні перевірили готовність і найближчим часом відкриємо відділення гінекології», - розповів Геннадій Труханов.

Нове відділення гінекології розташоване на другому поверсі головного хірургічного корпусу, над відділенням реанімації.

Міський голова наголосив на принципових відмінностях від старого відділення гінекології: нове розраховане на 30 пацієнтів; у всіх палатах є санвузол з душем; обладнана палата на шість місць для вагітних, які перебувають на збереженні, інші палати - максимум на 4 ліжка. Крім того, створені комфортні умови для медперсоналу. Робочі місця забезпечені персональними шафами для особистих речей, в ординаторській вперше з'явився душ.

Також розроблена логістика надходження ургентного пацієнта в лікарню і сьогодні в активній фазі - капітальний ремонт приймально-діагностичного відділення, облаштування навісу і під'їзної дороги з організацією кругового руху машин екстреної медичної допомоги.

Вперше в лікарні з'явиться вантажний ліфт для підйому пацієнтів, які не можуть пересуватися самостійно, у відділення, розташовані на другому поверсі.

Відкриття приймально-діагностичного відділення, у якому буде сконцентрована вся ургентна допомога і забезпечений широкий комплекс діагностичних досліджень, заплановано на кінець вересня.

Гінекологічне відділення почне свою роботу вже в дні святкування 226-ї річниці з дня заснування Одеси.

* * * * *
Два роки тому сучасне відділення оперативної гінекології з'явилося в Міській клінічній лікарні №11. Сьогодні там також проводяться роботи зі створення сучасного приймально-діагностичного відділення.