Новини

Останні події

Трамвай для дітей з'явився біля гуртожитку «Одесміськелектротранс». Фото

Завершено благоустрій дворової території гуртожитку комунального підприємства «Одесміськелектротранс» на вул. Академіка Корольова.

«До 2015 року саме гуртожиток знаходився в жахливому стані, один корпус через аварійний стан взагалі був законсервований. У міру відродження самого підприємства ми поступово відновили і будівлю гуртожитку. Минуло два місяці з моменту нашого минулого виїзду сюди, коли тільки обговорювався благоустрій, а вже сьогодні двір перетворився до невпізнання», - зазначив Геннадій Труханов.

У червні мешканцям гуртожитку і сусіднього з ним будинку була представлена візуалізація благоустрою.
Роботи були розпочаті з перенесення наявних повітряних мереж у кабельну каналізацію, під землю.

Виконано нове дорожнє покриття, облаштовано пішохідні доріжки, проведені підрізування дерев і додаткове озеленення.

Відповідно до запропонованого зонування для мешканців гуртожитку облаштовані зона відпочинку і місце для сушіння білизни. У дворі з'явився спортивний майданчик, а також майданчики для паркування автомобілів.
«На місці, де розміщувалися два старих гаражі, вийшло організувати парковку на 18 автомобілів. Мешканці сусіднього будинку самі регулюють питання паркування. Біля гуртожитку теж організована своя парковка», - розповів в.о. заступника міського голови Дмитро Жеман.

Головною визначною пам'яткою стала тематична дитяча площадка, виконана у вигляді трамвайного вагона. Тут передбачені елементи як для активного, так і спокійного відпочинку дітей.

У рамках проєкту оновлення майданчиків для збору твердих побутових відходів сміттєві баки заховані в короби, передбачений роздільний збір сміття.

«До таких одеських дворів ми повинні прагнути. Я впевнений, поступово наведемо порядок всюди. Дуже приємно, що одесити бачать, як місто розвивається і стає красивішим, підключаються і допомагають нам, наводячи порядок біля свого будинку. Від цього Одеса стає тільки кращою», - підкреслив Геннадій Труханов.