Новини

Останні події

Мер Одеси: Ми повинні в найкоротші терміни запустити ще одне напівбоксоване відділення в інфекційній лікарні

Одеська міська інфекційна лікарня обслуговує понад 2 мільйони жителів Одеської області. Сьогодні це опорний медзаклад, який з перших днів приймає пацієнтів з COVID-19.

«Відкриття у 2015 році боксованого корпусу для крапельних і особливо небезпечних інфекцій на 65 ліжок, а також нового приймального відділення дозволило нам з перших днів приймати пацієнтів з коронавірусом. За цей час було введено в експлуатацію новий напівбоксований корпус, куди планувалося перевести дитяче відділення з Валіховського корпусу. Але в умовах пандемії корпус повністю заповнений пацієнтами різного віку. Напередодні осінньо-зимового періоду поставлено завдання в найкоротші терміни завершити капітальний ремонт ще одного напівбоксованого відділення на 30 ліжок», - розповів мер Одеси Геннадій Труханов.

Сьогодні, 31 серпня 2020 року, Одеський міський голова відвідав інфекційну лікарню, де поспілкувався з фахівцями і проінспектував будівельні роботи. На сьогодні завершено розведення комунікацій і системи вентиляції, на фінальній стадії - оздоблювальні роботи, також розпочато благоустрій території.

Запланована закупівля ще одного кріоциліндра на 1000 літрів для забезпечення киснем нових напівбоксованих відділень.

«Своєчасне встановлення в перших числах квітня кріоциліндра дозволило врятувати не одне життя. Фактично в інфекційній лікарні щотижня витрачається 2000 літрів кисню», - зазначила керівник інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова.

Крім того, у зв'язку з масштабним капітальним ремонтом відділень інфекційної лікарні і збільшенням споживаної потужності проводиться реконструкція лінії електропередач. Уже збудовано нову трансформаторну підстанцію, а також проведено реконструкцію діючої. Найближчим часом розпочнуться роботи з прокладання кабельної лінії до джерела живлення - Одеської ТЕЦ.