Новини

Останні події

Мер Одеси зустрівся з Послом Бразилії. Фото

3 вересня 2020 року Одеський міський голова Геннадій Труханов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні паном Освалдо Біато Жуніором. Пан Посол приїхав на запрошення мера Одеси в рамках святкування Дня народження міста, це його перший офіційний візит.

Пан Посол зазначив, що його вразило святкування Дня народження Одеси. Дуже сподобалася ідея організації на Думській площі параду прапорів країн, які взяли участь у церемонії підняття прапора Одеси. А церемонія покладання квітів до меморіалу засновників міста в Преображенському парку була дуже емоційною.

Під час діалогу пан Освалдо Біато Жуніор зазначив, що уряд Бразилії має намір розвивати відносини з Україною в різних сферах, зокрема: IT-сфера, сільське господарство, транспортна галузь, фармацевтична діяльність. Вже сьогодні через Одеський порт ведеться експортно-імпортна діяльність з Україною і Молдовою. Планується розвиток торговельних відносин.

Також Посол Бразилії висловив бажання наступного року провести в Одесі святкування Дня Бразилії. Традиційно це бразильське національне свято проходило тільки в Києві.