Новини

Останні події

Після капремонту Одеська спецшкола №75 відкрила двері для школярів, Фото, відео

Капітальний ремонт будівлі і оснащення кабінетів Одеської спеціальної школи №75 на вул. Садовій завершені.

Сьогодні, 14 вересня 2020 року, навчальний заклад відкрив свої двері для учнів. У цьому навчальному році тут навчатимуться 179 дітей з особливими освітніми потребами.

У процесі капітального ремонту було проведено зміцнення фундаменту будівлі школи і міжповерхових перекриттів, замінені інженерні комунікації, виконані оздоблювальні та фасадні роботи, проведено повне оснащення школи всім необхідним.

Привітати дітей, а також поспілкуватися з батьками та педагогічним колективом приїхав мер Одеси Геннадій Труханов. Учні перших класів школи №75 отримали в подарунок рюкзаки зі шкільним приладдям, а інші школярі - канцелярські набори.

Також міський голова відвідав виставку учениці Ольги Шестаковської, розташовану в одному з відремонтованих залів навчального закладу.

Під час діалогу Одеський міський голова анонсував старт другого етапу ремонтних робіт - відновлення майстерень, які знаходяться у дворі школи. Проведення їх реконструкції можливо без зупинки навчального процесу.

«Завершена експертиза, після тендерної процедури ми вийдемо на об'єкт, щоб вже 1 вересня наступного року учні проходили професійно-трудове навчання, а також опановували іншими життєвими навичками в абсолютно нових умовах», - зазначив Геннадій Труханов.

*****
Будівля на вул. Садовій, 4 була побудована в 1885 році і належала голові дворянства Олександрівського повіту, Почесному мировому судді Кефале Михайлу Олександровичу. Школа функціонує з 1929 року, раніше в будівлі розташовувався притулок для бездомних людей. Дотепер на фасаді будівлі зберігся і під час капремонту повністю відновлений герб установи, який гласить: «Великодушністю перемагаю».
Школа славиться своїм підходом до дітей з особливими освітніми потребами, надаючи всі можливості для їх соціалізації. З 4 класу учні починають опановувати одним з профілів професійно-трудового навчання, з 8 класу - відразу трьома профілями, а з 9 класу - ще одним новим додатковим профілем. Після закінчення навчання діти можуть продовжити свою навчальну або професійну діяльність в таких напрямках:
- швачка дитячого та жіночого одягу;
- картонажно-палітурна справа;
- художня вишивка;
- молодший обслуговуючий персонал;
- деревообробне виробництво;
- взуттєвик.