Новини

Останні події

Геннадій Труханов: Школа Столярського - це знак якості у всьому світі

18 вересня 2020 року в рамках фестивалю «Золоті скрипки Одеси» у Літньому театрі Міського саду відбувся концерт.

Програму «Від Моцарта до Паганіні» представив випускник Одеської спеціалізованої школи-інтернату ім. професора П.С. Столярського, а сьогодні відомий у всьому світі скрипаль Олексій Семененко. Виступив відбувся в супроводі оркестру Одеської філармонії під керівництвом диригента, заслуженого артиста України Ігоря Шаврука.

«Ми перенесли фестиваль на грудень. Але для того, щоб скрипка прозвучала як зазвичай в кінці вересня – на початку жовтня, ми дозволили собі провести один концерт», - розповів художній керівник фестивалю Ігор Покровський.

Міжнародний фестиваль «Золоті скрипки Одеси» був заснований у 2015 році за підтримки Одеської міської ради та щорічно збирає тисячі шанувальників скрипки з усього світу.

Одеський міський голова відзначив, що сьогодні скрипкова школа Одеси - це знак якості у всьому світі, а скрипку можна вважати одним із символів нашого міста.

«Я нескінченно захоплююся людьми, які віддані своїй справі, живуть нею і щедро діляться своїм талантом з нами. Саме такою людиною був засновник школи скрипки Петро Столярський. Саме такою людиною сьогодні є Ігор Покровський. Він дуже довго виношував ідею зібрати в Одесі світових зірок - випускників одеської школи Столярського. Показати всю міць і красу нашої скрипкової школи. Це геніальна ідея. Я не знаю, чому це не відбулося раніше, але я радий, що разом нам вдалося реалізувати задумане», - розповів Геннадій Труханов.

Довідка
Міжнародний фестиваль «Золоті скрипки Одеси» задуманий і проводиться з метою відродження музичних традицій нашого міста, слави видатних майстрів скрипки, педагогів і виконавців. Щорічно, з 2015 року, у вересні-жовтні до Одеси з'їжджаються провідні світові скрипалі, життя і творчість яких пов'язані з нашим містом і Одеською спеціалізованою школою-інтернатом ім. професора П.С. Столярського.