Новини

Останні події

Геннадій Труханов відкрив першу чергу благоустрою бульвару Жванецького. Фото, відео

Сьогодні, 23 вересня 2020 року, відбулося відкриття I черги благоустрою бульвару Жванецького - від Одеського художнього музею до вул. Торгової.

 

Весь бульвар вимощений гранітом, позначена велосипедна доріжка, біля кромки встановлено огорожу, виконано додаткове озеленення, а для освітлення бульвару використані ліхтарі на сонячних батареях.

Тут також з'явився оглядовий майданчик, а для маленьких одеситів - дитячий майданчик.
Роботи з благоустрою бульвару тривають на ділянці від вул. Торгової до вул. Гоголя. У майбутньому тут також з'явиться фонтан.

З нагоди відкриття бульвар був прикрашений стендами з висловлюваннями нашого знаменитого земляка Михайла Михайловича Жванецького. Також Спілка художників України підготувала виставку картин і скульптур, таким чином висловивши свій намір взяти участь у створенні тут «бульвару мистецтв», оскільки це місце є не просто ще однією прогулянковою зоною.

«Рік тому ми тут були з Михайлом Жванецьким, він сам вибрав матеріали, які ми використовували у благоустрої бульвару. Сьогодні, на жаль, ми відкриваємо першу чергу благоустрою без нього. Але сподіваюся, коли ми повністю закінчимо роботи, він буде разом з нами», - сказав Геннадій Труханов.

Міський голова зазначив, що благоустрій бульвару став логічним продовженням масштабного комплексу робіт з приведення в належний вигляд морського фасаду Одеси у напрямку від Думської площі до Пересипського мосту: Стамбульський парк, Грецький парк, Воронцовська колонада, Тещин міст, Куточок старої Одеси і далі. Також був проведений капітальний ремонт вул. Софіївської, з якою бульвар пов'язаний комунікаціями, і провулка Короленка.

Надалі планується упорядкувати сквер Жанни Лябурб - понад 6 гектарів на схилах уздовж бульвару Жванецького.

Довідка
Бульвар, названий у 2009 році на честь знаменитого одеського сатирика Михайла Жванецького, розташовується на верхній терасі схилу над вул. Приморською і має загальну протяжність 700 метрів. Його капітальний ремонт було розпочато в березні 2019 року. Роботи розбиті на черги, це пов'язано зі складнощами, з якими зіткнулися фахівці при впорядкуванні бульвару на ділянці від Художнього музею до вул. Торгової. Ця частина схилу складається з насипних ґрунтів. Тут ніколи не проводилися комплексні укріплювальні роботи. Крім того, через відсутність зливової каналізації дощові води постійно розмивали схил.
Для запобігання в подальшому сповзанню вже впорядкованого бульвару проектувальниками було запропоновано зміцнити його за рахунок створення пальового поля, на яке залита монолітна залізобетонна плита товщиною до 30 см. Також вперше тут облаштована зливова каналізація.

Після закінчення всіх робіт бульвар Жванецького (від Одеського художнього музею до вул. Гоголя) стане впорядкованою пішохідною зоною. На бульварі буде позначена велосипедна доріжка, яка стане частиною велосипедного маршруту, що пролягає центром міста.