Новини

Останні події

Мер Одеси відкрив оновлений дитячий садок на Слобідці. Фото

25 вересня 2020 року відбулося урочисте відкриття дошкільного навчального закладу № 145 на вул. Академіка Воробйова. Дошкільний заклад зможе прийняти до 200 дітей. На сьогодні вже отримали путівки 150 маленьких жителів Слобідки.

Групи повністю обладнані і оснащені всім необхідним. Уже в понеділок ясла-садок відкриє свої двері для маленьких одеситів. А сьогодні, з нагоди відкриття, вони були запрошені на дитяче свято і екскурсію.

Як зазначив Одеський міський голова Геннадій Труханов, будівля 1963 року вперше пройшла повний капітальний ремонт, аж до заміни внутрішніх і зовнішніх інженерних комунікацій.

«Фактично це новий дитячий садок, старим залишився тільки конструктив. Проведено заміну покрівлі та утеплення фасаду, внутрішні оздоблювальні роботи, повністю оновлені кухонне обладнання та меблі, упорядкована територія. Також встановлено сучасну систему пожежної безпеки і сонячні батареї, а в групах - систему регулювання температурного режиму», - розповів Геннадій Труханов.

Також у дитячому садку при медпункті облаштований ізолятор, де діти з ознаками захворювання зможуть перебувати до приїзду лікарів і батьків.

Директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич зазначила, що за п'ять років це вже п'ятнадцятий дитячий садок, який пройшов повну реновацію. Крім того, практично в кожному навчальному закладі міста проводилися ті чи інші ремонтні роботи без зупинки освітньо-виховного процесу.

*****
Поруч з яслами-садком №145 розташований сквер ім. П.І. Старостіна. На сьогодні завершується його благоустрій: повністю оновлена система освітлення, пішохідні доріжки вимощені тротуарною плиткою, встановлені нові лавки та урни.