Новини

Останні події

На вулиці Говорова в Одесі з'явився «Чудо-острів». Фото

Завершено благоустрій ще одного одеського дворика. Територія є спільною для п'яти багатоквартирних будинків на вул. Маршала Говорова, у яких створені ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку) «Говорова 5» і «Лунний на Говорова».

Благоустрій території, а також облаштування дитячого та спортивного майданчиків виконано в рамках проєкту Громадського бюджету-2020 «Чудо-острів на Говорова».

На сьогодні всі роботи завершені: на обгородженій території, покритій травмобезпечним прогумованим покриттям, встановлені гойдалки, гірки та інші елементи для активного відпочинку дітей, а також антивандальні тренажери для занять спортом.

Зовнішнє освітлення майданчика працює від сонячних батарей і дозволяє займатися спортом на свіжому повітрі до пізнього вечора.

Крім того, у дворі вимощені тротуарною плиткою пішохідні доріжки, встановлені альтанки для відпочинку.

«За ці п'ять років у всіх районах міста упорядковано багато одеських двориків, але тих, у яких ще потрібно проводити роботи, ще більше. І прекрасною підмогою в цьому питанні є Громадський бюджет, який і розроблявся нами для реалізації суспільно важливих ініціатив одеситів», - зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Коментуючи результати робочого виїзду, Одеський міський голова відзначив, що цей випадок є прекрасним прикладом, як повинні функціонувати ОСББ і як конструктивно може здійснюватися взаємодія з міською владою. Раніше, в 2018-2019 рр., ОСББ «Говорова 5» у рамках Міської комплексної програми енергоефективності  отримало «теплі кредити» на реконструкцію теплопунктів, заміну вікон у місцях загального користування в будинку. Також проведена заміна лічильників холодної води і тепла. Проведення енергоефективних заходів дало можливість заощадити за період 2018-2020 рр. близько 500 тис. гривень.

Мешканці будинків поділилися з мером своїми планами щодо подальшого впровадження енергоефективних заходів, зокрема про встановлення в теплопунктах автоматизованої системи управління, що дозволить без втручання людини регулювати температуру теплоносія в системі опалення будинку.