Новини

Останні події

В Одесі відзначили День людей похилого віку

За ініціативою ООН 1 жовтня в усьому світі відзначається День людей похилого віку.

До цього дня традиційно приурочені заходи, спрямовані на підтримку і допомогу літнім людям, захист їх прав і ролі в суспільстві.

Громадські організації та фонди присвячують цьому святу різні благодійні акції.

Так, громадською організацією «Одеське товариство пенсіонерів» за підтримки одеської мерії було проведено урочисті збори, під час яких учасників зустрічі привітали вокально-танцювальні колективи. Свою творчу майстерність представили і самі учасники суспільства.

Голова товариства пенсіонерів Костянтин Макаров зазначив, що організація створена і працює з метою надання літнім людям нових можливостей для реалізації, участі в житті міста, вихованні молоді, а також надання підтримки тим, хто її потребує.

Пандемія внесла значні зміни в життя людей похилого віку, однак замкнутий простір, соціальна ізоляція і відірваність від участі в життєвих процесах може завдати не меншої шкоди здоров'ю людини, ніж будь-яка інфекція.

Святкування Дня літньої людини стало прекрасним приводом, щоб намітити плани роботи товариства на майбутнє. Зокрема, обговорити питання подальшої участі організації в розвитку міста та формуванні в підростаючого покоління системи духовно-моральних цінностей.

«В Одесі живуть люди, на чий досвід, знання і мудрість ми спираємося у своїй роботі. Я хочу, щоб ми в нашій країні технологій, що стрімко змінюється, демократії і свободи не розгубили ті досвід і мудрість, які формувалися роками, які є у нашого старшого покоління. Я бажаю всім, і собі в тому числі, щоб ми завжди знаходили час для
своїх рідних, близьких і тих людей, які потребують нашої підтримки і доброго слова. Їм є що сказати, а нам є що від них почути»,
- підкреслив Геннадій Труханов.