Новини

Останні події

Мер Одеси провів нараду з взаємодії міських підрозділів з нотаріусами

5 жовтня 2020 року Одеський міський голова Геннадій Труханов провів нараду щодо запровадження електронної взаємодії структурних підрозділів Одеської міської ради та нотаріусів міста.

У нараді взяли участь: голова Південного міжрегіонального управління юстиції Тимофій Дудін, голова відділення Нотаріальної палати України в Одеській області Тетяна Левенець, перший заступник міського голови Сергій Підгайний, директор департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Андрій Сиваш, директорка Департаменту надання адміністративних послуг Євгенія Абрамова, директор департаменту комунальної власності Олександр Ахмеров та директор комунального підприємства «МБТІ» Віталій Моргун.

Під час зустрічі відбулось обговорення питання організації підключення нотаріусів до Реєстру територіальної громади Одеси для отримання інформації, необхідної для вчинення певних нотаріальних дій (оформлення спадщини, договорів купівлі-продажу тощо), та Реєстру «МБТІ» для отримання інформації про право власності на нерухоме майно, яке зареєстровано до запровадження Реєстру речових прав.

За 9 місяців 2020 року до Департаменту надання адміністративних послуг надійшло 47,2 тис. запитів від різних органів, з яких 13,2 тис. - від нотаріусів міста.

Як зазначив Тимофій Дудін, на даному етапі запити нотаріусів міста обробляються достатньо оперативно (протягом 3-4 робочих днів), однак вимагають значних витрат робочого часу та паперу.

За результатами наради вирішено запроваджувати електронну взаємодію поступово.

На першому етапі нотаріусам міста буде надано обмежений доступ до Реєстру територіальної громади, який дозволить направляти запроси та отримувати відомості про зареєстрованих осіб в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису.

Геннадій Труханов підкреслив, що структурні підрозділи міської ради зацікавлені у впровадженні електронної взаємодії з усіма органами та організаціями, які мають право на отримання інформації з муніципальних реєстрів та баз даних.

Запровадження електронного обміну інформації, крім іншого, виключить підробку документів шахраями.