Новини

Останні події

Мер Одеси зустрівся з координатором ООН в Україні. Фото, відео

6 жовтня 2020 року Одеський міський голова Геннадій Труханов зустрівся з координатором системи ООН в Україні пані Оснат Лубрані.

Цього року Організація Об'єднаних Націй відзначає 75-у річницю з дня свого заснування. До цієї значущої дати 6-7 жовтня на Театральній площі проводиться запис концерту Національного одеського філармонічного оркестру під керівництвом Хобарта Ерла. Концерт транслюватиметься в запису 24 жовтня на офіційному вебсайті ООН.

Одеський міський голова привітав пані Оснат Лубрані і всіх співробітників всесвітньої організації з ювілейною датою, відзначивши важливість співпраці Одеси з агентствами ООН, зокрема участь у міжнародних проєктах, які підвищують якість послуг, що надаються структурними підрозділами мерії, і рівень соціального захисту населення.

Під час діалогу сторони обговорили подальшу взаємодію одеської мерії з агентствами ООН. Зокрема, були розглянуті питання протидії поширенню коронавірусу, захисту прав людини, дотримання прав дітей та інші.

«Я вдруге в Одесі. Одеса прекрасна і самобутня. Тут чудова архітектура і невимовна атмосфера. Але, головне, тут живуть люди різні за своїми поглядами, думками і настроями. Я вдячна меру за настільки відкриту і детальну дискусію, під час якої ми обговорили як прогрес, так і деякі недоробки в певних сферах, а також допомогу з боку ООН», - зазначила пані Оснат Лубрані.

Довідка
Кожне з агентств ООН у межах своїх повноважень прагне вирішити конкретні проблеми:
- подолання бідності та розвиток суспільства,
- захист довкілля та сталий розвиток,
- подолання наслідків чорнобильської катастрофи,
- боротьба з наркоманією і розповсюдженням ВІЛ/СНІДу,
- юридична та гуманітарна допомога біженцям,
- професійне навчання безробітних,
- охорона здоров'я,
- підтримка дітей, жінок та інших вразливих верств населення.

Представництво ООН в Україні співпрацює з міжнародними і регіональними організаціями, залучає значні кошти для вирішення різних нагальних проблем і досягнення цілей діяльності ООН.