Новини

Останні події

Одеса розвиває співпрацю з Момбасою - африканським центром міжнародного туризму

8 жовтня 2020 року Одеський міський голова Геннадій Труханов зустрівся з делегацією міста Момбаса (Республіка Кенія). У складі делегації - директорка департаменту з питань поріднених міст урядового округу Момбаса пані Сальма Нур Шейх Хусеін, начальник відділу маркетингу Муніципалітету округу Момбаса пані Джаміла Хассан Ауадх Ель-Джабрі, начальник відділу протоколу Муніципалітету округу Момбаса пан Хаїтам Фарід Абоуд.

Минулого року на вересневій сесії було прийнято рішення про підписання договору про встановлення партнерських відносин з містом Момбаса. Серед поріднених міст цього африканського міста - Ляньюньган і Фучжоу (КНР), Берген (Королівство Норвегія), Сіетл, Лонг-Біч, Гонолулу (США) та інші.

Раніше між профільними структурними підрозділами муніципалітетів Одеси і Момбаси були проведені попередні переговори щодо подальших кроків двостороннього співробітництва, зокрема в торговельно-економічній, культурній та туристичній сферах.

З 6 по 10 жовтня департаментом міжнародного співробітництва спільно з департаментом культури та туризму Одеської міської ради організовано ознайомчий тур для делегації округу Момбаса.

Як розповіла директор департаменту культури та туризму Тетяна Маркова, для гостей організовані екскурсії по місту, знайомство з визначними пам'ятками Одеси, проходять обмін досвідом у туристичній сфері, а також обговорення питань, що передують підписанню відповідного договору.

8 жовтня в одеській мерії відбулася презентація туристичного потенціалу міст, на яку були запрошені представники туристичних компаній Одеси.

Своєю чергою, мер Одеси Геннадій Труханов отримав запрошення до Кенії для підписання договору про встановлення партнерських відносин між українським і кенійським містами.

Довідка
Кенія - одна з країн, що найбільш динамічно розвиваються серед держав Східної Африки. Момбаса знаходиться за 440 км на південний схід від столиці країни - міста Найробі. Центр міста знаходиться на кораловому острові в Індійському океані, сполученому з материком Африки декількома дамбами, а деякі райони Момбаси розташовані на континенті.
Момбаса - економічна столиця і головний порт Кенії, а також центр міжнародного туризму.