Новини

Останні події

Мер Одеси: Ми ведемо масштабний капремонт у міських лікарнях. Фото

Сьогодні, 12 жовтня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну робочу нараду і проінспектував хід робіт з капітального ремонту відділень у муніципальних лікарнях інтенсивного лікування другого рівня.

Так, у міській клінічній лікарні №10 проводиться капремонт окремої будівлі, у якій розміститься кардіологічне відділення на 40 ліжок і шість ліжок інтенсивної терапії.

Також у сусідньому корпусі лікарні створюється сучасне приймально-діагностичне відділення, обладнане під'їздом для машин швидкої допомоги. Роботи проводяться поетапно, без призупинення прийому ургентних пацієнтів і функціонування відділень лікарні.

У міській клінічній лікарні №11 також тривають роботи зі створення сучасного приймально-діагностичного відділення в окремій будівлі на 1800 кв. м, яка багато років стояла закинутою. Його місце розташування зручне для організації транспортної логістики автомобілів швидкої допомоги, а також рівновіддалене від усіх відділень лікарні.

На сьогодні вже готується до відкриття аналогічне приймально-діагностичне відділення в МКЛ №1 (Єврейській лікарні). Будівельні роботи практично завершені, проводиться оснащення відділення

У нових приймально-діагностичних відділеннях міських лікарень інтенсивного лікування другого рівня будуть синхронно працювати мультидисциплінарні команди фахівців, а також сконцентровано діагностичне обладнання (КТ, МРТ, ангіограф, апарат УЗД та інше). Це дозволить мінімізувати транспортування пацієнтів між корпусами.

Також міський голова проінспектував хід робіт в інфекційній лікарні. Наразі тут готується до відкриття і прийому пацієнтів з коронавірусом ще одне напівбоксоване відділення на 30 ліжок.

«Ми надолужили відставання і сьогодні, в принципі, у всіх лікарнях роботи проводяться за графіком, незважаючи на всі труднощі, з якими стикається місто у зв'язку з поширенням коронавірусу, затримкою поставок і недоотриманням коштів до бюджету міста. Лікарні функціонують без призупинення роботи відділень. Помаранчева зона, у яку Міністерство охорони здоров'я України перемістило Одесу з 12 жовтня, передбачає призупинення проведення планових операцій. Однак ургентним пацієнтам допомога надається в повному обсязі», - підбив підсумки робочої наради Одеський міський голова.

Також Геннадій Труханов зазначив, що на сьогодні проведені всі необхідні процедури і вже проводяться роботи зі створення ПЛР-лабораторії при інфекційній лікарні.