Новини

Останні події

На ключових транспортних розв'язках Одеси можуть з'явитися естакади і тунелі

В Одесі за дорученням міського голови Геннадія Труханова розробляється концепція подальшого розвитку вулично-дорожньої мережі міста.

12 жовтня 2020 року в одеській мерії відбулося обговорення попередніх напрацювань. Як зазначалося на нараді, за рахунок капітального ремонту доріг і транспортних розв'язок, зміни схеми дорожнього руху, регулювання кількості припаркованих авто можна регулювати і трафік руху автотранспорту. Але наявна дорожня інфраструктура не дозволяє сьогодні зовсім уникнути пробок, тому фахівці неухильні в думці про необхідність будівництва в місті багаторівневих розв'язок.

Зокрема, запропоновано передусім реконструювати ключові перехрестя із влаштуванням дворівневих розв'язок на перетині таких магістралей:
- просп. Академіка Глушка - вул. Небесної Сотні;
- просп. Небесної Сотні - вул. Левітана;
- просп. Небесної Сотні - вул. Інглезі;
- район площі Толбухіна;
- 1-а ст. Люстдорфської дороги.

Крім того, пропонується влаштування кругового руху на перехресті вул. Академіка Заболотного та вул. Добровольського.

Коментуючи результати наради, мер Одеси відзначив, що кількість автотранспорту в місті з кожним роком збільшується і, по суті, залишаються без змін кількість і геометрія автодоріг.

«Перед нами стоїть складне завдання. Виведення з експлуатації однієї з магістралей призведе до транспортного колапсу. Саме тому початку масштабного будівництва повинна передувати величезна робота, пов'язана з опрацюванням схем перерозподілу транспорту і ремонтом альтернативних доріг. Але те, що Одесі потрібні багаторівневі розв'язки і цю роботу потрібно починати - безперечно. Сьогодні фахівці підготували бачення вирішення проблеми, кожен пункт - це предмет окремого обговорення», - розповів Геннадій Труханов.

Крім того, під час наради були порушені питання розширення проїжджої частини низки доріг, вдосконалення перехресть із влаштуванням додаткових смуг руху для заїзду/виїзду на магістралі і влаштуванням зупинкових кишень для громадського транспорту.

Зокрема, мова йшла про вулиці Генуезьку та Посмітного, вулиці Пантелеймонівську і Преображенську, вул. Старопортофранківську, перехрестя вулиць М'ясоїдівської і Хворостіна, а також багатьох інших.

Крім того, на найближчий час планується включити в план виконання капітального ремонту Іванівський і Овідіопольський шляхопроводи, ремонту - Строгановський міст по вул. Грецькій, два шляхопроводи по вул.
Михайла Грушевського: через залізницю і біля Центрального автовокзалу через вул. Балківську.

Не залишається поза увагою загальнотранспортна схема обходу Одеси по об'їзній дорозі. У перспективі вона буде пов'язана з автомобільною трасою «Північ-Південь», на яку сьогодні вже розроблено техніко-економічне обґрунтування.

Робота над цим масштабним амбіційним проєктом триває.